Rendetlenség okai II.

Hova is tegyem? – amikor valaminek nincsen helye

Gondold végig: ha nincs egy adott tárgynak és a hozzá hasonlónak saját, egyértelmű helye a lakásban, akkor nem fogod és nem is tudod eltenni.
Szem előtt marad, útban lesz és csak növeli a zsúfoltság érzését. A rendezett otthonhoz szükség van egy olyan átlátható rendszerre, amelyben a tárgyaid otthonra lelnek. Amiben tudod, hogy mit-hol keress.

Nem kis munka mindennek kialakítani a helyét, gyakran felér egy költözéssel. De megéri. Utána garantáltan megkönnyebbülsz, és még a szokásos napi rámolásnak is nagyobb kedvvel állsz neki, hiszen tudod, hogy gyorsabban végzel majd.

Szuper érzés, amikor a rendteremtések közben olyan holmikra bukkanunk, amiknek korábban már kialakítottuk a helyét. Nincs akadály, pillanatok alatt eltesszük őket oda, ahova valók.

Ilyen, amikor fürdőszobai rendrakás közben az egyik kis neszesszerben talált hajgumikat, csatokat és miniszappanokat betesszük a saját kis tárolóikba; amikor egy raffiakosárka mélyén árválkodó 2 eurós csatlakozik a többi érméhez a neki kinevezett cipzáros tasakba; vagy amikor a nappaliban talált üres boríték bekerül az dolgozósarokban lévő íróasztal alsó tárolódobozába.

Ha nem akarsz egyedül bajlódni, szeretnél szakértő segítséggel létrehozni a lakásodban egy ilyen praktikus és fenntartható rendszert, írj nekem a nora@arendmuveszete.hu címre és rendbe tesszük az alapokat.

2017-09-11T15:52:40+00:00