Kérdések és Válaszok 2017-09-11T14:41:58+00:00

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Most végre megtudhatod…

… hogyan néz ki egy nap?

… mivel készülj?

… hogyan add ajándékba, stb.

Hogyan néz ki egy nap?

9 óra körül kezdünk és általában 17 óra körül végzünk. Természetesen több esetben tartunk pihenőt, valamint beiktatunk egy hosszabb ebédszünetet is.

Mivel készüljek?

Idővel. Azon kívül minden mást viszek én.

Mi lesz azokkal a ruhákkal, tárgyakkal, amelyekre már nincsen szükségem?

Kapcsolatban állok alapítványokkal, családgondozó szolgálatokkal, és ismerek jó pár egyéb helyszínt, ahol örömmel fogadják a használt holmikat. Ha szeretnéd, ezekre a helyekre eljuttatom én az összegyűjtött ruhákat, használati tárgyakat. Természetesen, ha úgy szeretnéd, akkor te magad intézed az ajándékozást.

Nem budapesti vagyok

Elsősorban Budapesten és környékén dolgozom. Kérlek, egyeztessük, melyik településen található az otthonod.

Más is otthon lenne a családból

Ideális esetben a lehető legtöbb zavaró tényezőt érdemes kiiktatnunk a rendteremtés közben. Könnyen kizökkensz a feladatból, ha időnként felbukkan valaki a másik szobából pár ártatlan kérdéssel. Nehezítheti a munkát, és elbizonytalaníthat, ha mondjuk a párod belenéz a szelektált holmikat összegyűjtő zsákokba, és neked szegezi a kérdést: „Ezt most komolyan ki akarod dobni???”.

Persze ha nincs egyéb megoldás, akkor más is otthon lesz. Ne aggódj, megbirkózunk a helyzettel.

Hol legyen a gyermek, amíg a szobájában dolgozunk?

Ez attól függ, mennyi idős és milyen típus.

Kisgyermeknél – nagyjából 3 éves korig – sajnos nem tudunk haladni, ha otthon vannak. Az ő esetükben nem a szelektálás és rendszeralkotás okoz fejtörést, hanem hogy folyamatos gondoskodást igényelnek.

Óvodáskorú gyermeknél már óvatosan kell bánnunk a szelektálással. Minden részletre kiterjedő memóriájuk jó néhány kellemetlen pillanatot okozhat neked a rendteremtés után… Bármennyire tüneményes is ez a korosztály, ha otthon vannak, főként játszani fogunk, rendet rakni nem nagyon.

Kisiskolás kortól azonban már nem tehetjük meg, hogy csak úgy kidobunk bármit a holmijaik közül. Joguk van dönteni a saját dolgaik felett, ezért az ő esetükben mindenképpen azt javaslom, hogy vegyenek részt a rendrakásban ők is. Megnyugtató számukra, ha ott lehetnek, kevésbé érzik kiszolgáltatottnak magukat. Ha az tart vissza a rendteremtéstől, hogy úgy érzed, komoly ellenállásba ütköznénk, akkor írj nekem. Különböző módszerekkel meg tudjuk könnyíteni a felkészülést és a rendrakás folyamatát is.

Ajándékba adnám

Nagyszerű ötlet! Azt azonban vedd figyelembe kérlek, hogy a lakásunk az intim terünk. Nem mindenki vágyik arra, hogy változtasson rajta. Sikert akkor tudunk elérni, ha van egyfajta belső indíttatás a rendteremtésre. Ezért csak akkor ajánlom, ha biztosan tudod, hogy az ajándékozott vágyik erre a meglepetésre.

Tedd fel bátran kérdéseidet, örömmel válaszolok!

Kíváncsi vagy milyen eredményeket érhetünk el?

A-rend-muvészete-előtte-utána

A-rend-muveszete-utana

A-rend-művészete-előtte

A-rend-művészete-utána

A-rend-művészete-előtte

A-rend-művészete-utána

A-rend-művészete-előtte

a-rend-művészete-utána